Treft u op onverwachte plekken water aan of ziet u vochtplekken op de muur of het plafond? Dan is er meestal sprake van een lekkage. Als de oorzaak van de lekkage zich moeilijk laat achterhalen dan biedt lekdetectie de uitkomst. Met lekdetectie is het mogelijk om lekkage in bijvoorbeeld uw muren op te sporen. Meestal ziet u zelf namelijk alleen de schade die de lekkage heeft aangericht, maar is het lek zelf vaak moeilijk zichtbaar. Door lekdetectie kan er adequaat worden ingegrepen en op die manier voorkomt u toekomstige vochtproblemen.

Er zijn verschillende soorten lekken, maar de meeste lekkages komen voor in de badkamer. Zo springt er regelmatig een waterleiding bij de douche, of ontstaat er ergens slijtage door veelvuldige gebruik. Wat de oorzaak ook is, het is zaak dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt. Een waterlek kan namelijk grote schade aanrichten aan vloeren, uren en plafonds. Een ander gevolg is dat de luchtvochtigheid in huis toeneemt, wat schimmelvorming en verslechterde luchtkwaliteit veroorzaakt.

VJ Installatietechniek beschikt over gespecialiseerde apparatuur waarmee we de omvang en de oorzaak van een moeilijk zichtbare lekkage op verschillende manieren kunnen achterhalen. Wacht dan ook niet te lang met contact opnemen zodra u een lekkage opmerkt. Je kunt ons e-mailen op info@vj-installatietechniek.nl of bellen naar +316 34 08 66 23