De keuze voor de juiste zonnepanelen is minder eenvoudig dan u denkt. Er bestaan panelen met mono cellen en panelen met poly cellen. Verder is efficiency van belang en de capaciteit per paneel (Wattpiek). Het is dus van belang dat u zich laat voorlichten voordat u tot aanschaf overgaat. Voordelige zonnepanelen kunnen dus nadelig zijn voor het rendement dat u uiteindelijk kunt behalen.
De keuze van het soort zonnepaneel wordt mede bepaald door een aantal individuele factoren. Wat is bijvoorbeeld de beschikbare oppervlakte en hoe is de ligging daarvan gesitueerd. Gaat het om een ‘plat dak’ of een hellend dak en wat is de zonligging van het beschikbare oppervlak. Daarnaast is natuurlijk de draagkracht en constructie van het oppervlak van belang en de windzone. Deze zaken zijn bepalend voor de hellingshoek, constructiemethode en de vraag of de panelen in landscape of portret geplaats moeten worden. In sommige gevallen kan een ‘zonneschans’ voor een betere oplossing zorgen.
Ook de integratie van zonnepanelen op uw bestaande elektra installatie is van belang voor een maximaal rendement. Centraal daarbij staat de keuze van de zogenaamde ‘omvormer’. Deze omvormer dient op de juiste wijze aangesloten worden op uw groepenkast. De omvormer is tevens van belang voor het monitoren van uw zonnepanelen.
Als u kiest voor de installatie van zonnepanelen door VJ Installatietechniek dan kunt u erop rekenen dat aan alle details gedacht wordt. Bijvoorbeeld ook of uw opstalverzekering eventuele schades dekt. Niet onbelangrijk volgens ons.
Wilt u een passende offerte of meer informatie, neem dan contact met ons op.