Een boiler zorgt voor snel en genoeg warmwatercomfort in de keuken en badkamer. U bent bij VJ Installatietechniek aan het juiste adres voor de levering en installatie van boilers. Wij adviseren graag welk type boiler het meest geschikt is voor uw situatie.

Er zijn de volgende type boilers:

  • Elektrische (keuken)boilers: deze verwarmt zelfstandig water met behulp van elektriciteit. We kiezen voor deze boiler wanneer u lokaal geregelde verwarming heeft en meer of sneller warm water in bijvoorbeeld de keuken wilt. Deze boiler kan overal geplaatst worden waar zich een aansluiting van elektriciteit en water bevindt.
  • Gasgestookte boilers: dit type boiler kan op iedere cv-ketel worden aangesloten en is geschikt voor een zeer grote warmtevraag. Deze boiler brengt voorverwarmd water naar de gewenste temperatuur, waardoor er dus altijd warm water op voorraad is.
  • Zonneboilers: deze boiler maakt gebruik van de straling van het zonlicht voor de verwarming van water. Hiermee kunt u gemiddeld 50% op uw jaarlijkse kosten voor warm water besparen.

Naast een boiler is er ook de mogelijkheid voor een geiser. Deze levert warm water in overvloede en is goedkoper in verbruik en aanschaf dan een boiler of cv-ketel. Als u een soloketel heeft in plaats van een combiketel, dan is de geiser een goede oplossing voor meer warmwatergebruik. Er zijn net zoals de boilers ook verschillende soorten geisers verkrijgbaar:

  • Keukengeiser: levert voldoende water voor in de keuken en eventueel de douche.
  • Badgeiser: de juiste keuze voor in de badkamer.
  • Ventilatiegeiser: een ventilator zuigt de lucht die nodig is voor verbranding van buiten aan. Deze optie is geschikt bij een goed geïsoleerde woning.

Het grootste verschil tussen een boiler en een geiser is dus dat een boiler warm water opslaat, terwijl een geiser het pas verwarmt wanneer het nodig is. Meer weten over boilers en/of geisers, wilt u geadviseerd worden of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.